Jury 2018

Jens Eldøy

Foto: Elena Garm

Jens Eldøy, juryleder

Jens A. Eldøy, født 1950 på Stord, er utdannet ved Newport College of Art & Design 1971-74. Etter noen år som fotograf i Bergen og deretter et år ved Norsk Folkemuseum, startet han eget studio i 1979, først i Oslo og siden i Sandvika. Han solgte bedriften i 2009.

Jens har lenge hatt en sterk interesse for billedjuryering, og har vært med på utviklingen av Landskonkurransen siden tidlig på 1980-tallet. Han har også drevet opplæringskurs for juryering i Norge og Sverige. Sitter for andre år i juryen til World Photographic Cup, som er en verdensomspennende konkurranse for fotografer.


Foto: Ragne K. Sigmond

Ragne Kristine Sigmond

Ragne K. Sigmond er utdannet fagfotograf ved Medieskolerne i Danmark med svennebrev i 2003. Siden 2006 har hun jobbet som lærer ved skolen der hun tok utdannelsen sin, parallelt med at hun har jobbet med egne fotoprosjekter. Hun er spesielt kjent for sine lysmalingsarbeider, og har vist sine bilder på en rekke utstillinger de siste årene. Ragne holder jevnlig foredrag og workshopper både innenlands og utenlands og har vært med i juryen i flere fotokonkurranser.

I 2017 ble hun tildelt Fotografiprisen for sitt særegne bildespråk og personlige teknikk, i tillegg til sitt engasjement som formidler av fotofaget.


Foto: Dave Mann

Jim Lowe

Britiske Jim Lowe har drevet som fotograf i 45 år, og er koordinator og underviser ved bachelorstudiet Marine & Natural History Photography ved Falmouth University. Han er også leder for QEP- og MQEP-kvalifiseringene hos Federation of European Photographers (FEP), samt juryleder for FEP Emerging Talent Award, FETA. Jim har en bachelor i fotografi og en master i «Education and Creative Academic Practice.»

I sitt eget virke har han spesialisert seg på arkitekturfotografi, og har også hatt suksess med sine landskapsbilder. Jim Lowe holder seminarer i fotografi over hele verden og har deltatt som jurymedlem i en rekke fotokonkurranser.


Foto: Riccardo Palombo

Knut Koivisto

Knut Koivisto er en av Sveriges mest respekterte portrettfotografer. Han beveger seg fritt mellom underholdningsverdenen og næringslivet, og hans stil utmerker seg med et nærvær der personen alltid står i fokus.

Knut Koivisto har i flere år forelest og holdt workshops i fotografi i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland og Japan. På Fotografiska i Stockholm underviser han regelmessig i portrettfotografi. Der har han også utstillingen ”Fotografiska Wall of Fame by Knut Koivisto” med rundt 70 portretter av internasjonale og svenske fotografer.


Foto: Laila Villebeck

Laila Villebeck

Laila Villebeck startet sin karriere som profesjonell fotograf i 2011 og har fra begynnelsen av spesialisert seg innen nyfødt- og babyfotografering. Ved siden av sitt vanlige arbeid brenner hun for å skape bilder med budskap, og har siden 2014 gjort suksess i konkurranser både nasjonalt i Sverige og internasjonalt. Hun ble kåret til vinner av Svenska mästerskapen i porträttfotografi i 2015 og 2017, fikk andreplass i samme konkurranse i 2016 og 3 tredjeplasser i kategorien Newborn i WPPI, for å nevne noe. I 2016 fikk hun også tittelen Master Qualified European Photographer (MQEP) fra Federation of European Photographers.

Laila Villebeck driver studio i Linköping i Sverige.


Foto: Petra Tiihonen

Antti Karppinen

Antti Karppinen driver firmaet Alias Creative i Siilinjärvi, Finland. Han startet å fotografere i 2000, og har drevet på fulltid siden 2008. I dag jobber han mest med kommersielt arbeid, med fokus på konseptuelle bilder og kommersielle portretter.

Antti ble kåret til årets portrettfotograf i Finland i 2013, og fikk prisen Golden Camera i kategorien «Illustration» i FEP European Professional Photographer of the Year 2016. I 2017 mottok han gullmedalje i World Photographic Cup i kategorien «Illustration/Digital Art». Han innehar også tittelen Qualified European Photographer (QEP).