Kategorier 2024

Foto: Bjørn Tore Stokke

Foto: Bjørn Tore Stokke

Klassisk portrett

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk og alle elementer er fotografert av fotografen selv.


Foto: Ragne Kristine Sigmond

Foto: Ragne Kristine Sigmond

Kreativt portrett

I denne kategorien kan du levere portretter der kunstnerisk kreativitet, styling og/eller etterarbeid er en vesentlig del av bildets uttrykk. Kompositt er tillatt, men ingen elementer kan være laget med AI. Dette gjelder også barn under 12 år.


Foto: Marita Gjøse

Foto: Marita Gjøse

Nyfødt/baby 0-12mnd

I denne kategorien kan du levere inn bilder av nyfødte og babyer (0-12 mnd). Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk, men ingen elementer kan være laget med AI.


Foto: Natalia Pipkina

Foto: Natalia Pipkina

Barn

I denne kategorien kan du levere inn bilder av barn (1-12 år). Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk, men ingen elementer kan være laget med AI. Bilder av barn med mye styling og rekvisita skal leveres i Kreativt portrett.


Foto: Lene Fossdal

Foto: Lene Fossdal

Bryllup Klassisk

I denne kategorien leveres bryllupsbilder som er fotografert på selve seremonidagen hvor papirene underskrives. Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet eller historien om bryllupet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Bare bilder som er fotografert på samme dag som kirkelig eller borgelig vielse skal i denne kategorien. Bilder tatt i for- eller etterkant av den rettsmessige vielsen kan leveres i Bryllup Åpent. Stylede bryllupsbilder og alle andre typer parbilder kan leveres i Åpen Klasse. Kategoriene Klassisk Bryllup og Bryllup Åpent vil bli juryert hver for seg, men bildet med høyest poengsum vil bli kategorivinner i kategori Bryllup.

Hvert år sender vi også inn premierte bryllupsbilder herfra til kategoriene Wedding Open og Wedding Documentary i World Photographic Cup. I Wedding Open sender vi inn bilder av brudepar sammen eller hver for seg, og i Wedding Documentary sender vi inn situasjonsbilder fra bryllup. I dokumentar-kategorien er redigeringen begrenset til fargejusteringer og lignende, og det er ikke lov å fjerne eller legge til elementer. Raw-filer kan bli forespurt.


Foto: Maria Hildebrand, 'Happy, But Freaking Cold & Wet'

Foto: Maria Hildebrand

Bryllup Åpent

I denne kategorien kan du levere inn bryllupsbilder som er fotografert på en annen dag enn den rettsmessige vielsen. Alle bildene skal likevel være fotografert i forbindelse med et ekte bryllup, og det er ikke lov å delta med bilder fra workshop og stylede shoots. Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet eller historien om bryllupet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kategoriene Klassisk Bryllup og Bryllup Åpent vil bli juryert hver for seg, men bildet med høyest poengsum vil bli kategorivinner i kategori Bryllup. Kompositt er tillatt, men ingen elementer kan være laget med AI.


Foto: Cecilie Hatløy

Foto: Cecilie Hatløy

Familie/gruppe

I denne kategorien kan du levere inn bilder med to eller flere personer. Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk, men ingen elementer kan være laget med AI.


Foto: Cecilie Bannow

Foto: Cecilie Bannow

Kommersielt

Bilder som er laget for en kommersiell kunde for å promotere et merke, produkt eller selskap. Reklame, mote, beauty, stilleben, mat, arkitektur og bedriftsfotografier er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt, men ingen elementer kan være laget med AI.


Foto: Kristin J. Knox

Foto: Kristin J. Knox

Natur

I naturkategorien kan du sende inn bilder av landskap, natur og dyr fotografert i sitt naturlige habitat. Makrobilder er inkludert i denne kategorien. Kun enkelt etterarbeid, som justering av farger, lys og kontrast, samt beskjæring, er tillatt. Det er ikke tillatt å bruke åte for å tiltrekke seg dyreliv. Deltakere kan bli bedt om å vise frem RAW-filer.


Foto: Marion Aaserud Dahlen

Foto: Marion Aaserud Dahlen

Reportasje

I denne kategorien kan du delta med bilder som viser en faktisk hendelse. Bilder fra hendelser innen hverdagsliv, kultur, miljø, politikk og sport er inkludert i denne kategorien. Kun enkelt etterarbeid, som justering av farger, lys og kontrast, samt beskjæring, er tillatt. Deltakere kan bli bedt om å vise frem RAW-filer.


Foto: Ada Marlene Arneberg Vrolijk

Foto: Ada Marlene Arneberg Vrolijk

Dyr

Her kan du sende inn bilder av dyr som ikke er avbildet i dets naturlige habitat. Dette kan være husdyr, bruksdyr eller dyr i dyreparker.
Dyrene kan være fotografert i studio eller på lokasjon. Ville dyr i sitt naturlige habitat skal leveres i kategorien natur.
Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Amalie Schistad

Foto: Amalie Schistad

Åpen klasse

I denne kategorien kan du delta med alle typer bilder, og gjerne bilder som ikke er naturlig å levere i noen av de andre kategoriene (eks. kunst, akt, fine art, stilleben mm.) Du kan også delta med fotografier som er bygd opp av to eller flere bilder/elementer og hvor det digitale etterarbeidet er en betydelig del av bildets uttrykk, tidligere kalt Digitalt arbeid. Kompositt er tillatt, men ingen elementer kan være laget med AI.


NB! Alle bilder/elementer må være skapt av fotografen selv. Vi gjør samtidig oppmerksom på at bruk av AI ikke er tillatt.