Jury 2024

Foto: Eir-J. Bue

Eir-Jørgen Bue (Juryleder)

I snart 30 år har Eir-Jørgen Bue vært en dedikert fotograf, anerkjent som Årets Fotograf NFF og fått utmerkelsen Gull med krans. Han har ikke bare markert seg som en dyktig utøver, men har også deltatt som jurymedlem i Landskonkurransen to ganger og én gang i SM Sverige. I tillegg har han sittet som medlem i prøvenemda Trøndelag for lærlinger i flere år.

Eir har vært borti det meste som hører til inn under begrepet foto, enten gjennom egne prosjekter eller oppdrag, og er fremdeles like nysgjerrig og lærevillig som før. Han ser frem til å se hva årets deltagere sender inn!


Foto: Erlend B. Enger

Foto: Erlend B. Enger

Erlend B. Enger

Erlend begynte med foto som hobby på midten av 80 tallet, og har jobbet som fotograf i over 30 år, hvor det meste går i portrett og bedriftsfotografering. I dag driver han Fotograf Eidsmo på Melhus sammen med Beate. Han har vunnet et utall priser, blant annet gull med krans og QEP, og vært både jurymedlem og foredragsholder i Norge og utlandet.

Ved siden av jobben som fotograf har han alltid hatt egne prosjekter og flere separat utstillinger, dette for å opprettholde ¨hobbyen¨ hvor det hele startet, og gleden av fotograferingen i tillegg til jobben. For sin egen del så kan han ha hva som helst foran kamera så lenge det går å skape noe interressant ut av det.


Foto: Tone B. Haugerud

Foto: Tone B. Haugerud

Tone B. Haugerud

Tone har et brennende engasjement for foto, og har vært utøvende fotograf i 15 år. Hun driver eget firma som portrettfotograf og har i tillegg de 10 siste årene arrangert fotokurs i inn- og utland i samarbeid med kollega Solveig Grande.

Tone er også en lidenskapelig naturfotograf som har gitt henne priser på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Senest i mars i år ble hun kåret til «Best of nation» og finalist i World Photographic Cup. I Landskonkurransen har hun blant annet vunnet Årets bilde to ganger og vært to ganger på det norske landslaget. Hun har dømt flere Laugskonkurranser og har gjennomført dommerkurs ved NFF.


Foto: Eva-Helene Storm Hansen

Foto: Eva-Helene Storm Hansen

Eva Helene Storm Hanssen

Eva Helene Storm Hanssen er fotografen bak Moment Studio, som hun har drevet i 20 år. Hun kjenner Landskonkurransen godt og har blitt Årets fotograf to ganger, oppnådd Gull med krans to ganger og har sittet i juryen og i komiteen som arrangerer Landskonkurransen.

Eva har gjennom en årrekke gjort seg bemerket for sine bryllupsbilder. Hun fotograferer også mye portrett, barne- og familiebilder i tillegg til oppdrag for næringslivet. Eva har utdannet 14 lærlinger ved Moment Studio og er opptatt av høy faglig kvalitet og godt håndverk.


Foto: Bjørn Opsahl studio

Foto: Bjørn Opsahl studio

Bjørn Opsahl

Bjørn Opsahl har bemerket seg som en av landets mest allsidige og kjente fotografer, med alt fra portretter av verdens største superstjerner til gateliv i verdens slummer. Han har vært hovedutstiller på Henie-Onstad Kunstsenter og Stenersen Museum, og har en fortid som rockefotograf. Bjørn tviholder på troen om at livet er her og nå, og at vi lever i et Nabokovsk lysglimt i et uendelig mørke. Derfor bruker han sin fritid på å lete etter glimt av samtiden hvor enn han ferdes. Bjørn er en velkjent pådriver og ildsjel for deling av faglig kunnskap og erfaringer, med en entusiasme for faget som smitter raskt. Bjørn underviser på Bilder Nordic, Elvebakken, Westerdals og Høgskolen Kristiania, og er offisiell Leica-ambassadør for Norden


Miriam Ødegaard Skeide

Foto: Miriam Ødegaard Skeide

Miriam Ødegaard Skeide

Miriam er en lidenskapelig fotograf som driver et lite studio i Averøy/ Kristiansund på nordvestkysten, Mitt lille studio AS og har gjort det siden 2012. Hennes spesialitet er nyfødte, men hun tar alle slags portretter, i alle aldre, både privat og næringsliv.

Miriam gjør det godt både i nasjonale og internasjonale konkurranser. Hun ble kåret til Årets fotograf i Landskonkurransen 2016 og hun ble også årets fotograf i Møre og Romsdals laugskonkurranse i både 2018 og 2019. I den internasjonale konkurransen WPE har hun flere ganger vært plassert i topp 100, henholdvis 44 og 55 plass. I en konkurranse hvor det er over 10.000 deltagere er det en stor bragd. Med sine prestasjoner og juryeringskurs både fra NFF og FEP er Miriam er godt rustet for jobben som jurymedlem.


Foto: Jens Haugen

Foto: Jens Haugen

Jens Haugen

Jens Haugen, med en imponerende bakgrunn som fotograf, regissør, kreativ leder og partner i ANTI Hamar, har gjort seg bemerket i kommunikasjonsbransjen gjennom mange år. Han er unikt posisjonert som Norges eneste fotograf som har vunnet tittelen «Årets Fotograf» i NFFs konkurranse fire år på rad. Morten Løberg, i bladet Fotografi, uttrykte i 2013 at det er en sjelden bedrift å dominere en prestisjefylt fotokonkurranse slik Haugen har gjort, både i Norge og internasjonalt.