Jury 2019

Jens Eldøy

Foto: Dave Mann

Jim Lowe, juryleder

Britiske Jim Lowe har drevet som fotograf i 45 år. Han er leder for QEP- og MQEP-kvalifiseringene hos Federation of European Photographers (FEP), samt juryleder for FEP Emerging Talent Award, FETA. Jim har en bachelor i fotografi og en master i «Education and Creative Academic Practice.»
Jim har vært koordinator og underviser ved bachelorstudiet Marine & Natural History Photography ved Falmouth University, men har nå sluttet som lærer for å gjenoppta sin karriere som profesjonell arkitekturfotograf. Han har også hatt suksess med sine landskapsbilder. Jim Lowe holder seminarer i fotografi over hele verden og har deltatt som jurymedlem i en rekke fotokonkurranser.


Foto: Åsa Deleau Wiklund

Åsa Deleau Wiklund

Svenske Åsa Deleau Wiklund har jobbet som fotograf på fulltid siden 2003, etter to år på fotoskole. Hun begynte med bryllup og bedriftsfotografering, men i dag jobber hun mest med familiefotografering i sitt studio i Stockholm. Hennes fotografier er inspirert av filmer, musikk, teater og klassisk kunst, og hun elsker tidlige portretter fra 1900-tallet.
Hun deltok i sin første konkurranse i 2008, noe som resulterte i en andreplass. Siden den gang har det blitt flere topp-plasseringer og i 2016 ble hun Årets fotograf i Sverige. I 2017 ble hun anerkjent som Qualified European Photographer (QEP) av Federation of European Photographers (FEP).
Instagram: @ozdeleau
Nettside: www.ozdeleau.com


Foto: Sophie Callewaert

Joshua D`hondt

Joshua D’hondt, født i 1980 i Belgia, er en frilans dokumentarfotograf som spesialiserer seg på familie og bryllup.
Hennes dokumentariske tilnærming til barn- og bryllupsfotografering har gitt henne flere priser og oppdrag som foredragsholder.
Hun coacher profesjonelle fotografer for å hjelpe dem opp til nye høyder.
Hun drives av en dyp nysgjerrighet for å utforske menneskets liv og levemåte, ett øyeblikk av gangen. I den senere tid har hun jobbet med flere personlige prosjekter, med sterkt fokus på barn og sosiale grupper.
Instagram: @Joshua_dhondt_photography
Nettside: www.joshuadhondt.be


Foto: Alex Versemann

Laila Versemann

Danske Laila Versemann er autodidakt fotograf med en lang bakgrunn som grafisk arbeider. Hun jobber mye som kommersiell fotograf med vekt på portrett, og skaper portrett- og særlig boudoirbilder til private.
Hun har fotografert siden 2013, og vært medlem av DFF (Dansk Fotografisk Forening) siden 2015.
Her har hun tatt flere kvalifikasjonskurs og er anerkjent som DFF Master i 2016, DFF Qualified Master i 2017, samt Qualified European Photographer (QEP) gjennom Federation of European Photographers i 2017.
Hun har i tillegg sertifisert seg som bildedommer gjennom DFF i 2018.
Nettside: www.lailaversemann.com


Foto: Ragnar Axelsson

Ragnar Axelsson

Ragnar Axelsson, født 1958, er en islandsk fotojournalist som de siste 30 årene har fotografert mennesker, vær og landskap i noen av de mest fjerne og isolerte regionene av Arktis, inkludert Island, Grønland og Sibir.
Han har vært fotograf i den islandske avisen Morgunbladid siden 1976, men har frilansoppdrag over hele verden. Hans bilder er publisert i LIFE, Newsweek, Stern, GEO, National Geographic, Time og Polka og han har hatt mange utstillinger.
Han har gitt ut seks bøker og vunnet flere priser for sitt arbeid, som The Leica Oskar Barnack Award og Islands høyeste utmerkelse; the Order of the Falcon, Knight’s Cross, for sitt arbeid i Arktis.

Nettside: https://rax.is/


Foto: Vesa Tyni

Vesa Tyni

Vesa Tyni er en finsk fotojournalist som fokuserer på portrettfotografi. Han gjør mye kommersielt arbeid for magasiner og reklame, men interesserer seg aller mest for utforskende journalistisk arbeid som på en eller annen måte kan hjelpe mennesker.
Vesa er Master of Photography i Finland (SAVM) og Qualified European Photographer (QEP). Han har blitt premiert i flere konkurranser innen sjangeren digital kunst, reportasje og portrett.
Nettside: www.vesatyni.com


Foto: Ragne Sigmond

Gunner Byskov

Danske Gunner Byskov er cand mag med spesialitet i kunst og fotohistorie, og har undervist ved fotografutdannelsen i Danmark siden 1981. Han har vært studieleder på Media College Denmark siden 1994.
Gunner ga ut boken «Marinus. Karikaturtegner med kamera» i 2007. Han har vært kurator på utstillinger i Aalborg, Odense, Køln og Paris om Marinus Jacob Kjeldgaard.


Foto: Dana Cole

Dana Cole

Dana Cole er en amerikansk fotograf med base i Oslo. Hun spesialiserer seg på beauty og mote samt redaksjonelt arbeid og portrett. Fotografering har vært hennes lidenskap og yrke i over 12 år. Hun er kjent for sin bruk av farger og for en elegant look og følelse i hennes arbeider.
Hun har de siste to årene også begynt å holde workshops og foredrag, senest hos Scandinavian Photo.
Instagram: @danacolepix
Nettside: www.danacolepix.com


Foto: Ines Thomsen

Ines Thomsen

Ines Thomsen er født i Linz (Østerrike) i 1984. Hun har vært profesjonell fotograf i over 10 år på søken etter det unike, usette og spektakulære fotografiet for sine kunder innen reklame, mote og fine art.
Hennes motto er: «Everything has its beauty but not everyone can see», Confucius, Sayings of Confucius.
I tillegg til portrett, beauty and fashion-fotografering, er hennes spesialitet å jobbe med barn, som hun ser på som den høyeste disiplin innen fotografering av mennesker. «For å vinne hjertene hos barna, og fange deres følelser og glede, må fotografen ofte takle uvanlig krevende situasjoner».
Instagram: @ines.thomsen
Nettside: www.ines-thomsen.com


Foto: Erik Hellquist

Erik Hellquist

Gift trebarnsfar, KISS-fan og fotograf fra Tranås i Småland.
Erik Hellquist jobber med sin hobby. Han begynte karrieren i 1984 på stedets ene lokalavis, bygde erfaring derfra, og jobbet flere år som pressefotograf. Siden høsten 2014 har han drevet sin eget studio i Tranås. I dag jobber han først og fremst med portrett og reklame.
Siden 2011 har han regelmessig deltatt i ulike konkurranser og vunnet flere priser. Han har blant annet vunnet gull og blitt Årets fotograf i Svenska fotogruppens (nå Svenska Porträttfotografers Förbund) konkurranse ”Årets fotograf ” og har representert Sverige i World Photographic Cup to ganger.
Instagram: @ekanstar68
Nettside: www.erikhellquist.nu


Foto: Andreas Eikeseth Nygjerd

Thomas Adriaan Morel

Thomas Morel (f. 1988) er født og oppvokst i Nederland, flyttet til Vik i Sogn som tenåring, og er i dag profesjonell fotograf på fulltid. Han er spesialisert i høyhastighet innen stillfoto og video, og er kjent for å skape film og bilder med stor stopp-effekt.
Perfeksjonismen har gjort han til en av verdens mest nyskapende fotografer, som har vunnet priser, blitt trykt i internasjonale tidsskrift, og i tillegg er Thomas offisiell global Hasselblad ambassadør.
Han har en imponerende portefølje som blant annet omfatter NYC Ballet, Helly Hansen, Nike, Armin van Buuren, Sports Illustrated, Hasselblad og IOC.
Thomas er også en attraktiv internasjonal foredragsholder.

Instagram: @thomasmorelphotography
Nettside: www.thomasmorelphotography.com


Foto: Onni Wiljami Kinnunen

Onni Wiljami Kinnunen

Onni Wiljami Kinnunen er en finsk reklamefotograf, lokalisert i «hovedstaden» i Nord-Finland, Oulu. Onni har gjennom mer enn ti års lang arbeidserfaring, der han har fotografert portretter, beauty, mote, bryllup og eventfotograferinger, funnet ut at hans ekspertise er innen reklame- og kommersiell fotografering. Merittlisten til Onni er imponerende og lang. Han var den første i Finland som kvalifiserte seg som «MASTER Qualified European Photographer» – FEP, i 2015. I 2018 ble Onni tildelt tittelen «European Professional Photographer Of The Year» – FEP. Han har topplasseringer fra konkurranser som WPC, IPA, FPPA, FEP, LICC, Px3 og One Eyeland Awards.

Instagram: @owkinnunen
Nettside: www.owkinnunen.com