Jury 2020

.

Foto:Jos Verhoogen

Jos Verhoogen, Juryleder

Belgiske Jos Verhoogen jobbet som pressefotograf i 35 år, før han gikk over til studiofotografering i 2000, med portrett og fødselsfoto som spesialfelt. Siden 90-tallet har han også vært foreleser i fotografi ved Thomas More University i Mechelen. Verhoogen har oppnådd en QEP og en Master QEP i FEP for sine fødselsfotografier, og har i tillegg vunnet en rekke priser internasjonalt for sine reportasje- og landskapsfotografier.

Nettside


Foto: Martina W

Martina Wärenfeldt

Martina Wärenfeldt har de siste 22 årene drevet Mstudio i Växjö i Sverige. Hennes hovedarbeidsfelt er portretter, både for bedrifter og privatpersoner. De siste årene har fokuset vært på å utvikle stylede kunstportretter. Siden 2015 har Martina deltatt i flere konkurranser både nasjonalt og internasjonalt og har vunnet flere utmerkelser. Hun har blitt kåret til årets portrettfotograf i Sverige to år på rad og i høst vant hun Sveriges «Landskonkurranse», SM, og fikk tittelen Svensk mästare i Fotografi. Hun holder i tillegg forelesninger og workshops innen portrettsjangeren.
Nettside


Foto: Martin Krystynek

Martin Krystynek

Martin Krystynek har oppnådd en Master Qualified European Photographer (MQEP) i FEP og er president for det slovakiske fotografforbundet, Association of Professional Photographers of Slovak Republic. Han har jobbet som profesjonell fotograf siden 2010. På den tiden bodde han i Paraguay i Sør-Amerika og gjorde jobber for politikere, modeller og kjendiser. De siste fire årene har han mottatt flere enn 350 internasjonale priser. For tiden jobber han også som kurator for fotonettsiden 1x.com, og er jurymedlem i flere internasjonale fotokonkurranser.
Nettside


Foto: Mikaela Holmberg

Mikaela Holmberg

Mikaela Holmberg er en internasjonalt premiert kunstfotograf basert i Finland. Hun mottok sin QEP i Fine Art Photography fra FEP i 2018. Mikaela har jobbet fulltid som fotograf i 15 år innen portrett- og kommersiell fotografering. Hennes bilder har en stemningsfull og malerisk stil som gjør at de er lett gjenkjennelige. Hun er et erfarent jurymedlem, og har juryert flere konkurranser i utland og innland de siste årene.
Nettside


Foto: Andy Hens

Andy Hens

Tyske Andy Hens har jobbet som instruktør i fotografi siden 1996. Han har oppnådd QEP og Master QEP i FEP. Han er visepresident for det tyske fotografforbundet Central Federation of German Professional Photographers CV. I 2014 mottok han The IPC Leadership Award fra International Photographic Council, som er en FN-organisasjon bestående av representanter fra fotobransjen. Denne fikk han for sin langvarige forpliktelse innen opplæring av fotografer.
Nettside


Foto: Tiina Haring

Tiina Haring

Finske Tiina Haring har drevet som fotograf i nesten 20 år. Hun jobber primært som portrettfotograf og fotograferer mye for bedrifter. Tiina har sine røtter i kunsten. Hennes bestemor var kunstmaler og og introduserte henne for komposisjon, fargeteori og maleteknikker fra ung alder. Selv valgte hun kameraet som verktøy. For tiden underviser hun i fotografi ved den samme skolen hun selv gikk på, noe som fører til at hun holder seg konstant oppdatert på nye trender og teknikker. Hun er også et erfarent jurymedlem i konkurranser og kvalifikasjoner, og som jurymedlem håper hun å se nye ideer eller godt utførte klassikere i fotografens egen stil.
Nettside