Jury 2022

Foto : Pia Sønstrød

Arild Sønstrød – juryleder

Etter endt fotoutdannelse 1974 arbeidet han sammen med sin far Harry Sønstrød – Fotograf Sønstrød 1952. Overtok studioet i 1979 og driver i dag reklame og portrettstudio sammen med 3.generasjon fotograf Pia Sønstrød.

Arild Sønstrød har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser og har bl.a. oppnådd Norges Fotografforbunds høyeste konkurranseutmerkelse – gull med krans. Ble den første Color Art Photo goldmaster i Europa 1991

Han har vært en flittig benyttet foredragsholder i Norge, Norden, Europa, USA og Østen og har representert Agfa, Fuji, Kodak, Broncolor og Hasselblad som foreleser for over 10 000 fotografer i nevnte land.

Nettside


Foto : Marian Jade

Irina Jomir

I’m a visual artist, published and awarded fine – art and portrait photographer based in Oslo, Norway.
My work has a stylised approach with a hint of fashion and timeless beauty. It  focuses a lot around femininity and sense of serenity.

Foto : Peter Mackey

Eirik Halvorsen

Eirik Halvorsen er en bryllupsfotograf, kurs- og foredragsholder fra Stavanger. Med sine fargerike, artistiske portretter og historiefortellende tilnærming har han fotografert par og bryllup i nesten alle fylkene i Norge, 11 forskjellige land og 8 stater i USA. Hans stil og albumdesign er inspirert fra filmverdenen.
Eirik har holdt kurs og foredrag i inn- og utland, og er en av grunnleggerne av både Blikkfangerne og For Fotografer i tillegg til å drive sin egen internasjonale kursvirksomhet, The Photography Business Lounge.
Nettside


Foto : Dana Cole

Dana Cole

Dana Cole is a Beauty, Portrait and Product Photographer based in Oslo. As well as being a Z Creator ambassador with Nikon Europe. Originally from Texas, she moved to Norway in 2009 and has worked here since then. Dana is inspired by color, boldness and texture. Which you can see in much of her work. Since 2005, photography has been her career as well as her favorite hobby.
Nettside


Foto : Kai Jensen

Kai Jensen

Fotograf (1968) bosatt på Åneby i Nittedal. Leder i NN fra 2013 til 2020. Holder en rekke kurs og workshops i digital bildebehandling og fotografering, med spesialitet på Lightroom. Har utgitt boken ”Mitt Nordmarka” 2005, samt hatt en rekke bildeforedrag i inn og utland. Bildene er også publisert i medier, både i inn og utland. Premiert i flere konkurranser. Kåret til Norgesmester i Naturfoto i 2008. IFWP ”Picture of the year” 2006. Assosiert til Wild Wonders of Europe- prosjektet. Bildesalg gjennom Scanpix Creative. Naturfotograf med fokus på lys, form og farger.
Nettside


Foto : Ane Cathrine Buck

Ane Cathrine Buck

Prisbelønt fotograf med base i Stavern. I 10 år har fotografering vært mitt fremste redskap for bildeskaping. Siden jeg kan huske har drømmen alltid vært å skape bilder, men redskapene har vært penn, pensel og papir, både som sivilarkitekt og senere illustratør. Til og med da jeg ved et tilfeldig innfall valgte å ta fotoutdannelse, var det fortsatt helt fjernt for meg at det var noe jeg skulle holde på med. Men i det jeg behersket kamera godt nok til at det føltes som resten av mine kunstverktøy var jeg hektet. Siden har jeg jobbet innen alle sjangre av faget og liker å jobbet bredt. Jeg har med stort utbytte deltatt på workshops i inn- og utland. Nå er prosjektet fremover å jobbe enda mer i en fusion mellom bildekunst og fotografi. Lys og farger er veldig viktig for meg, men  størst av alt er lykken når jeg klarer å fange og formidle den utrolig vakre tilstedeværelsen til den eller de jeg fotograferer.