Jury 2023

Foto: Elena Garm

Jens Eldøy – juryleder

Jens Eldøy er utdannet ved Newport College of Art & Design, South Wales 1971-74, sant at han også har avlagt norsk svenneprøve og Mesterbrev. Gjennom karrieren som fotograf har Jens jobbet som assistent for reklamefotografi Henriksen i Bergen, assistent for Hans Jørgen Brun, og som fotograf på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Jens startet eget firma i 1979 som han drev frem til han i 2009 solgte studio i Sandvika grunnet sykdom.

Han har i alle disse årene vært engasjert i forskjellige verv i fotograflaug og Norges Fotografforbund, spesielt i forhold til konkurranser og utvikling av disse. Jens Eldøy har god erfaring med juryering både fra inn- og utland, og har holdt en rekke kurs i juryering i laugene. Han er i dag også Norges jurymedlem i World Photographic Cup (WPC) samt en av Norges jurymedlemmer i FEP Photographer of the year.


Foto: Bisse Bengtsson

Björn Persson

Björn Persson er en internasjonalt anerkjent fotograf lokalisert i Stockholm. Han prøver å portrettere dyr slik de virkelig er – svært observante og bevisste vesener med forskjellige personligheter. I stedet for å skape fortvilelse over deres truende situasjon ønsker han å skape håp, og inspirere folk til å engasjere seg.
Hans fotografier har vært utstilt på en rekke gallerier og museer rundt om i verden, samt at han også har lansert to fotobøker selv.
Sett bort fra kunstfotografering er Björn engasjert i bevaring av dyreliv, hvor han er president for Smart Savannahs, en organisasjon som jobber for beskyttelse av utryddingstruet dyreliv i Afrika.

Foto: Emelie Wahlund

Therese Asplund

Therese er en internasjonalt prisbelønnet portrett- og kunstfotograf som elsker lyssetting og det å jobbe med mennesker.
Enten hun er i studio og fotograferer barn og familier eller er ute og jobber med et av sine egne kunstprosjekter, er det alltid med den samme lidenskapen og dedikasjonen. Hun er veldig nysgjerrig og elsker å utfordre seg selv og prøve nye ting, så blant bildene hennes finner du alt fra klassisk kunst som kunstportretter til grafiske moteportretter i lyse farger.
Hun jobber sammen med både Elinchrom International og Nikon Europe og har holdt foredrag og holdt workshops både i Sverige og i utlandet.
Bortsett fra å fotografere elsker hun å hjelpe andre fotografer å vokse og kjører et verkstedkonsept kalt «Play to learn» hvor hun arrangerer fototurer som samler fotografer, gir dem minner for livet, mye ny kunnskap og en haug med nye venner.

Foto: Jeanette Larsen

Jeanette Larsen

Jeanette Larsen tok svennebrev i 1996, mesterbrev i 1999 og QEP i 2019.
Sammen med sin mann Rikard driver hun portrettstudio i Stavanger. Det klassiske portrettet ligger nærmest hennes hjerte, men hun er også glad i og fascinert av alle typer fotografi.

Jeanette har vært aktivt medlem av Norges Fotografforbund i «alle år» og deltatt i Landskonkurransen med sine bilder, som stort sett har vært kundebilder. I 2020 oppnådde hun gull med krans.

Hun har vært jurymedlem i Landskonkurransen to ganger tidligere, første gang i 2006 og siden i 2015.

Ellers har Jeanette også vært jurymedlem i utallige laugskonkurranser, printdommer i Svensk Mesterskap i fotografi, og dommer i Belgias landskonkurranse to ganger. For Federal European Photographers har hun vært dommer i konkurranser og panelbedømming i 2021 / 2022.


Foto: Renate Bekkestad

Isidor Åstrøm

Isidor Åstrøm (f: 1966) begynte som fotoassistent høsten 1983. Han har i en årrekke vært en av de ledende norske reklamefotografene. Fagkunnskap og teknisk spissfindighet har gjort at han jobber med mange av de største annonsørene.
 
Isidor er også lærer på Bilder Nordic, holdt flere titalls kurs i digital bildebehandling for fotografer i tillegg til en rekke foredrag.

Foto: John Hagby

John Hagby

John Hagby er portrett- og reklamefotograf. Han er absolutt mest komfortabel med folk foran kamera, uansett om formålet er å promotere en ny hudkrem eller fine portretter. I studioet sitt i Jonsered like utenfor Gøteborg lager John flertallet av bildene sine.
John er kjent for mange både i Norge og resten av Norden takket være verdsatte forelesninger, workshops og fjernundervisningskurs i studiofotografering. I tillegg har John tatt topplasseringer i det svenske fotomesterskapet siden han begynte å konkurrere i foto i 2014. Han har 2 fotodommerkurs bak seg og gir offisiell bildekritikk på sin YouTube-kanal i seksjonene «John Sågar» hvor han gir tilbakemeldinger på innsendte bilder noen ganger i året.

Foto: Marion Haslien

Marion Haslien

Marion Haslien (f. 1969) har fotografert siden 1993. Hennes tidlige karriere begynte som pressefotograf, blant annet som medlem i Stortingets presselosje, før hun startet opp eget studio i Sarpsborg i 2003. I dag driver hun veletablerte Haslien Fotografene samme med sin fotograf-datter, en familiebedrift med flere ansatte. Fortsatt arbeider hun med presse og reklamefoto, men hovedvekten ligger på diverse studiooppdrag som nyfødt, barn, gravide, bryllup, akt mm. Den kreative siden får utløp ved egne kunstprosjekt med akt- og undervannsbilder. Hun har holdt kurs og workshop, deltatt på kunstutstillinger, vunnet priser, og vært oldermann for Østfold Fotograflaug.