Kategorier 2020

«Knut og Diro». Kirsti Hovde

Klassisk portrett

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Persona». Anne Helene Gjelstad

Kreativt portrett

I denne kategorien kan du levere portretter der kunstnerisk kreativitet, styling og/eller etterarbeid er en vesentlig del av bildets uttrykk. Kompositt er tillatt.


«Fredelig». Ingunn Johansen

Nyfødt/baby 0-12mnd

I denne kategorien kan du levere inn bilder av nyfødte og babyer (0-12 mnd). Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Misty bay». Jeanette Larsen

Barn

I denne kategorien kan du levere inn bilder av barn (1-12 år). Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Lost in time». Christin Eide

Bryllup

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet eller historien om bryllupet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen.
Bildene skal være fotografert i direkte forbindelse med et reelt bryllup. Stylede bryllupsbilder og alle andre typer parbilder kan leveres i annen passende kategori.
Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Fryd». Stine Aasløkk

Familie/gruppe

I denne kategorien kan du levere inn bilder med to eller flere personer. Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Reception – Third floor». Cecilie Hatløy

Kommersielt

Bilder som er laget for en kommersiell kunde for å promotere et merke, produkt eller selskap. Reklame, mote, beauty, stilleben, mat, arkitektur og bedriftsfotografier er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt.


«Storm chasing light». Solveig Grande

Natur

I naturkategorien kan du sende inn bilder av landskap, natur og dyr fotografert i sitt naturlige habitat. Makrobilder er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


«Love & a lost Hero». Gøril Sætre

Reportasje

I denne kategorien kan du delta med bilder som viser en faktisk hendelse. Bilder fra hendelser innen hverdagsliv, kultur, miljø, politikk og sport er inkludert i denne kategorien. Kun enkelt etterarbeid, som justering av farger, lys og kontrast, samt beskjæring, er tillatt. Deltakere kan bli bedt om å vise frem RAW-filer.


«Vikings». Maciej Krzysztof

Åpen klasse

I denne kategorien kan du delta med alle typer bilder, og gjerne bilder som ikke er naturlig å levere i noen av de andre kategoriene (eks. kunst, akt, fine art, stilleben mm.) Du kan også delta med fotografier som er bygd opp av to eller flere bilder/elementer og hvor det digitale etterarbeidet er en betydelig del av bildets uttrykk, tidligere kalt Digitalt arbeid.


NB! Alle bilder/elementer må være skapt av fotografen selv.