Kategorier 2022

Fotograf Arnfinn Johnsen

Klassisk portrett

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Ragne Kristine Sigmond

Kreativt portrett

I denne kategorien kan du levere portretter der kunstnerisk kreativitet, styling og/eller etterarbeid er en vesentlig del av bildets uttrykk. Kompositt er tillatt.


Fotograf Victoria Rinde

Nyfødt/baby 0-12mnd

I denne kategorien kan du levere inn bilder av nyfødte og babyer (0-12 mnd). Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Amy Iren Stennes

Barn

I denne kategorien kan du levere inn bilder av barn (1-12 år). Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Cecilie Hatløy

Bryllup

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet eller historien om bryllupet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen.
 Alle bilder skal være fotografert i forbindelse med et virkelig bryllup på seremonidagen. Bilder tatt i for- eller etterkant kan leveres i åpen klasse. Stylede bryllupsbilder og alle andre typer parbilder kan leveres i annen passende kategori.
 Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Nora Nystuen

Familie/gruppe

I denne kategorien kan du levere inn bilder med to eller flere personer. Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Linn Olsen

Kommersielt

Bilder som er laget for en kommersiell kunde for å promotere et merke, produkt eller selskap. Reklame, mote, beauty, stilleben, mat, arkitektur og bedriftsfotografier er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt.


Fotograf Ada Marlene Arneberg Vrolijk

Natur

I naturkategorien kan du sende inn bilder av landskap, natur og dyr fotografert i sitt naturlige habitat. Makrobilder er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Fotograf Veronika Stuksrud

Reportasje

I denne kategorien kan du delta med bilder som viser en faktisk hendelse. Bilder fra hendelser innen hverdagsliv, kultur, miljø, politikk og sport er inkludert i denne kategorien. Kun enkelt etterarbeid, som justering av farger, lys og kontrast, samt beskjæring, er tillatt. Deltakere kan bli bedt om å vise frem RAW-filer.


Fotograf Michaela Klouda

Åpen klasse

I denne kategorien kan du delta med alle typer bilder, og gjerne bilder som ikke er naturlig å levere i noen av de andre kategoriene (eks. kunst, akt, fine art, stilleben mm.) Du kan også delta med fotografier som er bygd opp av to eller flere bilder/elementer og hvor det digitale etterarbeidet er en betydelig del av bildets uttrykk, tidligere kalt Digitalt arbeid.


NB! Alle bilder/elementer må være skapt av fotografen selv.