Kategorier 2023

Foto: Lea Tamera A. Puurtinen

Klassisk portrett

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Beate Willumsen

Kreativt portrett

I denne kategorien kan du levere portretter der kunstnerisk kreativitet, styling og/eller etterarbeid er en vesentlig del av bildets uttrykk. Kompositt er tillatt.


Foto: Andrea Hestad

Nyfødt/baby 0-12mnd

I denne kategorien kan du levere inn bilder av nyfødte og babyer (0-12 mnd). Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Eva Helene Storm Hanssen

Barn

I denne kategorien kan du levere inn bilder av barn (1-12 år). Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Linn Olsen

Bryllup

Bildene i denne kategorien bør reflektere personligheten til den eller de som er avbildet eller historien om bryllupet, såvel som de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen.
 Alle bilder skal være fotografert i forbindelse med et virkelig bryllup på seremonidagen. Bilder tatt i for- eller etterkant kan leveres i åpen klasse. Stylede bryllupsbilder og alle andre typer parbilder kan leveres i annen passende kategori.
 Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Ragne Kristine Sigmond

Familie/gruppe

I denne kategorien kan du levere inn bilder med to eller flere personer. Bildene i denne kategorien bør reflektere de kunstneriske og tekniske evnene til fotografen. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Andre Tomas Ormset-Paredes

Kommersielt

Bilder som er laget for en kommersiell kunde for å promotere et merke, produkt eller selskap. Reklame, mote, beauty, stilleben, mat, arkitektur og bedriftsfotografier er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt.


Foto: Cecilie Hatløy

Natur

I naturkategorien kan du sende inn bilder av landskap, natur og dyr fotografert i sitt naturlige habitat. Makrobilder er inkludert i denne kategorien. Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Camilla Engum Paulsen

Reportasje

I denne kategorien kan du delta med bilder som viser en faktisk hendelse. Bilder fra hendelser innen hverdagsliv, kultur, miljø, politikk og sport er inkludert i denne kategorien. Kun enkelt etterarbeid, som justering av farger, lys og kontrast, samt beskjæring, er tillatt. Deltakere kan bli bedt om å vise frem RAW-filer.


Foto: Linda Klemmetvoll Olsen

Dyr

Her kan du sende inn bilder av dyr som ikke er avbildet i dets naturlige habitat. Dette kan være husdyr, bruksdyr eller dyr i dyreparker.
Dyrene kan være fotografert i studio eller på lokasjon. Ville dyr i sitt naturlige habitat skal leveres i kategorien natur.
Kompositt er tillatt så sant det digitale etterarbeidet ikke er en vesentlig del av bildets uttrykk.


Foto: Torleif Lie

Åpen klasse

I denne kategorien kan du delta med alle typer bilder, og gjerne bilder som ikke er naturlig å levere i noen av de andre kategoriene (eks. kunst, akt, fine art, stilleben mm.) Du kan også delta med fotografier som er bygd opp av to eller flere bilder/elementer og hvor det digitale etterarbeidet er en betydelig del av bildets uttrykk, tidligere kalt Digitalt arbeid.


NB! Alle bilder/elementer må være skapt av fotografen selv. Vi gjør samtidig oppmerksom på at bruk av AI ikke er tillatt.