Landskonkurransen 2018

Alle medlemmer av Norges Fotografforbund, andre yrkesutøvende fotografer og alle lærlinger og studenter i fotofaget inviteres til å delta i Landskonkurransen 2018. Konkurransen åpnet for innsending 1. desember 2017 og frist for å delta var 18. januar 2018. Vinnerne annonseres 8. april 2018.

Årets fotograf

Fotografen med høyest sammenlagt poengsum for sine premierte bilder blir kåret til Årets fotograf 2018 og vinner Daguerreprisen, 10.000 kroner og et napp i NFFs vandrepremie.

Årets student/lærling

Studenten/lærlingen med høyest sammenlagt poengsum for sine premierte bilder blir kåret til Årets student/lærling 2018 og vinner 5.000 kroner.

Kategorivinnere

I hver kategori kåres en vinner for beste bilde. I årets konkurranse er det syv kategorier. Se alle kategorier og beskrivelser her

Premiering

Fotografiene bedømmes med en skala fra 100-0 poeng. Premiefordelingen er slik:

100-95 poeng – gull
94-88 poeng – sølv
87-80 poeng – bronse
79-70 poeng – premiert
69–0 poeng – ikke premiert

Gullmedalje med krans

“Gullmedalje med krans” er Norges Fotografforbunds høyeste konkurranseutmerkelse og tildeles når man har oppnådd 100 konkurransepoeng.

Landskonkurransen gir følgende konkurransepoeng:

Årets Fotograf 20 poeng
Gull 20 poeng
Sølv 10 poeng
Bronse 5 poeng
Jurymedlem 5 poeng

Her er en oversikt over alle vinnere av Gullmedalje med krans hittil

Juryeringen

Juryeringen foregår på nett og i Fotografiens Hus i januar/februar 2018. Det blir ikke live streaming fra juryeringen i år. Se årets jurymedlemmer her

Annet

Premieutdelingen vil foregå i forbindelse med Norges Fotografforbund sitt Landsmøte 2018 i Hell 8.–11. april 2018. Det lages pressemeldinger til lokal og nasjonal presse vedrørende de forskjellige vinnerne. Ved produksjon av pressemeldinger vil vårt byrå ved behov hente informasjon om vinnerne fra deres respektive hjemmesider, og disse bør derfor være oppdatert. Det skal lages utstilling av Landskonkurransens beste fotografier som skal vises på Landsmøtet 2018. Fotografiene printes profesjonelt av Preus Pro Lab fra filene som er innsendt til konkurransen. Det er derfor svært viktig at bildene sendes inn i riktig størrelse og format. Det blir også produsert en flott katalog med alle de premierte fotografiene.

Meld deg på Landsmøtet 2018 og premieutdelingen her

Deltakeravgift for 1-4 fotografier

Medlemmer av NFF 1500,-
Ikke-medlemmer av NFF 3000,-
Lærlinger/studenter medlemmer av NFF 750,-
Lærlinger/studenter ikke medlem av NFF 1500,-

Innsending

For å delta må du lage deg en brukerkonto ved å trykke på menyvalget Registrer deg. Fyll ut ut alle felt og lag kontoen. Kontoen må deretter aktiveres via e-post, og du logger deg inn med din e-postadresse. Deretter trykker du på menyvalget Delta her (blir synlig først når du er logget inn). Velg riktig brukertype og aksepter vilkårene. Les nøye gjennom reglene før du deltar! Deretter kan du laste opp dine 1-4 bilder totalt, skrive inn tittel på bildene og betale, så er du ferdig.

Les konkurransereglene her